Zazwyczaj nie ma czegoś takiego jak kiepskie doświadczenie z grą, jest tylko kiepskie doświadczenie z danym mistrzem gry. Ofc niektóre gry skłaniają do określonego stylu prowadzenia, przez co u większości MG może być bardzo podobnie, ale uważam że jak się solidnie przedyskutuje to w jaki sposób chce się grać to na prawie każdym systemie/mechanice/settingu można dobrze się bawić. Anyway, nie chcesz NS, to nie zmuszam. Sztampowe fantasy - mam high fantasy dungeon crawl (na D6 Core) (będzie bardzo sztampowe i bez żadnej porywającej fabuły) czekający na umówienie terminu z graczami, tam mi się 1 osoba wysypała, ale nie planowałem dołączać nikogo nowego na to miejsce. Jeśli to by Tobie odpowiadało to mogę Cię tam dorzucić jeśli pozostali gracze będą również za. (zwykle dungeon crawli nie prowadzę, to pierwszy taki od kilku lat u mnie) Star Wars… to jest podchwytliwe. Setting jest dość powszechnie znany, ja sam uważam się za fana, ale nie dam głowy czy znam wszystkie elementy świata na wylot, więc mogą się trafić jakieś dziury czy sprzeczności (tym bardziej, że z książek SW nic nie czytałem). Ze znanymi settingami jest taki właśnie problem, że należy je prowadzić tylko jeśli MG czuje się bardzo pewny swojej wiedzy, bo jeśli w trakcie sesji palnie jakąś gafę i gracze to zauważą to zepsuje to zabawę. Świat mroku jako taki z wampirami, wilkołakami itd opartymi na tym co White Wolf wydał u mnie nie występuje. Używam mechaniki (która jest bardzo dobra!) do grania w różnych settingach. Jestem w trakcie czytania God Machine Chronicle - to setting do Świata mroku w klimatach supernaturalnego horroru i konspiracji (coś jak mity cthulhu). Szalenie fajny setting, rozszerza też mechanikę o element utraty poczytalności (którego nie było w bazowym nWoD), więc na pewno będę go prowadził, ale jeszcze nie dzisiaj. ETA: jesień 2015 Inne popularne światy - jestem bardzo za, tylko pytanie "co?" :-) Mam też chęć na poprowadzenie jakieś przygody w klimatach pulp (tj pokroju Indiana Jones czy Tomb Raider, lata międzywojenne, starożytne ruiny, naziści, high action, itd) na tri-stat albo na d6 - jak się na takie coś zapatrujecie?