Roll20 uses cookies to improve your experience on our site. Cookies enable you to enjoy certain features, social sharing functionality, and tailor message and display ads to your interests on our site and others. They also help us understand how our site is being used. By continuing to use our site, you consent to our use of cookies. Update your cookie preferences .
Create a free account

LFP(D&D5e)PO POLSKU. GMT+2.Date not set.Homebrew campaign

1433070899

Edited 1433070959
Szukam graczy do mojej pierwszej kampanii. Mam już trójke potrzebuje co najwyżej dwóch dodatkowych. Akceptuje nowych graczy. Klasy z PHB rasy rozszerzone o sporo opcji. 1lvl start. Kampania na podstawie serii książek 30% walka, 40% śledztwo, 30% roleplay.
1433076580

Edited 1433080578
Kilka pytań / uwag: 1. Czy przewidujesz sesje w środku tygodnia czy w weekendy? Jaka pora dnia wchodzi w rachubę? Określenie czasu gry to podstawa przy rekrutacji graczy. 2. W strefach czasowych na Roll20 nie podaje się czasu letniego. Czyli zamiast GMT+2 powinno być GMT+1 lub po prostu CET jeśli chcesz prowadzić według czasu polskiego. GMT+2 to EET (czyli czas obowiązujący np. w Wilnie lub Helsinkach). 3. Co to za tajemnicza seria książek? Wypadałoby się upewnić, że nikt z potencjalnych graczy jej nie czytał. 4. Czy pod pojęciem "śledztwa" rozumiesz eksplorację czy też mówimy o jakimś kryminale? 5. Mógłbyś napisać coś o świecie, w którym toczyć się będzie gra (zwłaszcza, że to homebrew) 6. Skoro masz już troje graczy - to jak w tej chwili wygląda drużyna pod względem klas postaci / ras?
1 Jeśli weekendy to tylko soboty z wieczora, a na tygodniu oprócz Piątku ok 19 może. Wszystko do ustalenia z graczami. 2 Podałem letni bo miałem problem z innym DM-em co do ustalenia godziny. 3 Jeśli nie kojarzysz imienia Morley Dotes jesteś bezpieczny 4 Oba 5 Co musicie wiedzieć: Wasza grupa/drużyna/party podróżuje razem od miesiąca. Na początku kampanii znajdujecie się w stolicy królestwa Karenty, mieście Tunfaire. Tunfaire to miasto liczące ok 50 tysięcy mieszkańców z czego połowe stanowią ludzie, reszta to zbieranina różnych ras. Chociaż nie-ludzie mają te same prawa co ludzie, są oni traktowani z dystansem przez większość społeczeństwa. Powodem tego jest wojna tocząca się od ponad 200 lat. Konflikt ten jest walką o Kantard region bogaty w złorza metalu. Karenta aby nie przegrać wojny wprowadziła dekret . Dokument ten stanowi że każdy mężczyzna w wieku 17 lat musi odbyć 5-cio letnią służbe wojskową. Z powodu tego dekretu populacja Karenty uległa przetrzewieniu. Nie-ludzie widząc okazje ściągneli do miast królestwa i zajęli większość miejsc pracy. Nieliczni którzy przetrwali tak zwaną Piątke są skazani na bezrobocie. Jest to też powodem rosnącej przestępczości oraz powstawania pro-rasistowskich organizacji. 6 Jeszcze nic nie ruszone
1433086940

Edited 1433087087
Nie kojarzę Morley Dotes. Opis królestwa Karenty brzmi interesująco. Jeśli zdecydujecie się grać w poniedziałki lub wtorki wieczorem to jestem zainteresowany dołączeniem do Waszej drużyny. Mam 20 lat doświadczenia w rpgach i dobrze znam zasady DnD 5e. Preferuję "role playing" nad "roll playing". Co do ewentualnej postaci - w tej chwili mam gotowego barbarzyńcę i barda. Mam też ciekawy pomysł na maga. Myślę, że dalszą dyskusję możemy kontynuować na privie. Zamierzasz używać grida / map i tokenów?
Mapy tylko do specyficznych lokacji razem z gridem i tokenami. Jeśli dołączysz obejrzyj liste dostępnych ras :P
Wspomne jeszcze, że będzie to kampania korzystająca z systemu "dynamic lightning" jako że tuż przed rozpoczęciem wykupie supportera
Ciągle dwa miejsca otwarte
Gra odbędzie się w sobote 13 czerwca
Zostało jedno miejsce
Koniec